Cursus & opleiding

Bij ons krijg je de kans om gastouder te worden en een belangrijke rol te spelen in de ontwikkeling van kinderen. Wij bieden cursussen en opleidingen aan zodat jij de mogelijkheid krijgt om de optimale gastouder te worden!

Wordt een gastouder en maak een verschil in het leven van kinderen!

Ben jij op zoek naar een betekenisvolle en verantwoordelijke rol in de kinderopvang? Steeds meer ouders kiezen voor gastouders als de ideale opvang voor hun kinderen. En dat is niet verwonderlijk! Gastouders bieden een kleinschalige, huiselijke omgeving waar persoonlijke aandacht en vertrouwdheid centraal staan

Bij ons krijg je de kans om gastouder te worden en een belangrijke rol te spelen in de ontwikkeling van kinderen. We begrijpen dat deze functie meer vereist dan alleen maar oppassen. Daarom stellen we nieuwe eisen aan ons team van gastouders, waaronder het bezitten van een diploma op mbo-niveau 2. Maar maak je geen zorgen als je nog geen diploma hebt; als je voldoende praktijkervaring hebt, bieden we je de mogelijkheid om een diplomaroute te volgen.

Een diplomaroute is anders dan een traditionele opleiding. Je kunt meteen examen doen en zo je kwalificaties aantonen. We willen alleen de beste gastouders in ons team, dus je wordt toegelaten tot de examens op basis van je praktijkervaring.

Wil je meer weten over de beroepseisen, taal- en rekenvaardigheden die we verwachten? Onze volledige Handleiding Helpende Zorg en Welzijn voor Gastouders bevat alle informatie die je nodig hebt om goed voorbereid te zijn. De examens bestaan uit verschillende onderdelen, zowel praktisch, schriftelijk als mondeling. Maar maak je geen zorgen, in de handleiding vind je uitgebreide details over alle examenonderdelen.

Grijp deze kans om een gastouder te worden en een positieve impact te hebben op het leven van kinderen. We kijken ernaar uit om jou als onderdeel van ons gepassioneerde gastouder team te verwelkomen. Klik hier voor meer informatie over hoe je kunt beginnen aan deze waardevolle reis!

Ons cursusaanbod

Als professionele gastouder wil je op de hoogte blijven van pedagogische ontwikkelingen en je kennis vergroten. Dit helpt je om je kinderen te begeleiden, opvoeden en leren. Gastouderbureau NL ondersteund je hierin met divers aanbod in (online) cursussen die je thuis in je eigen tijd en tempo kunt volgen. 

Gastouderbureau beginnen?

Hey, jij daar! Heb je er ooit van gedroomd om je eigen kinderopvang te runnen? Nou, droom niet langer, want Gastouderbureau NL is er om je te helpen je eigen vestiging op te zetten! 

Bij Gastouderbureau NL geloven we dat kinderopvang meer dan alleen oppassen. Het gaat om het creëren van een warme en liefdevolle omgeving waar kinderen zich kunnen ontwikkelen en plezier kunnen hebben. Start je eigen bureau en maak deel uit van een geweldig team dat kinderen een fantastische start in het leven geeft!