Werken als gastouder

Steeds meer ouders kiezen voor kleinschalige kinderopvang bij een gastouder of bij hen thuis. Dit doen zij omdat een gastouder persoonlijke aandacht kan geven, de opvang in huiselijke sfeer en flexibel is.

Veiligheid en vertrouwdheid zijn de basis voor een goede ontwikkeling van jonge kinderen. Als gastouder ondersteun je hierin op je eigen manier. Ouders kiezen ervoor om de zorg van hun kind(eren) aan jou over te dragen. Dit is een hele verantwoordelijkheid voor jou als gastouder. Ouders verwachten dan ook dat je een veilige en liefdevolle omgeving aanbiedt waarin het kind zich vertrouwd voelt en zich optimaal kan ontwikkelen.

Je deelt je eigen tijd in en bepaalt zelf wanneer je opvang biedt en hoeveel kinderen je opvangt (maximaal 5 kinderen van 0-4 jaar en/of maximaal 6 kinderen van 0-13 jaar, dit is inclusief je eigen kinderen tot 10 jaar). Je kunt als gastouder opvang bieden bij je thuis of bij de ouder in huis. Dit kun je aangeven bij je aanmelding op Gastouder Nederland.

Heb je zelf schoolgaande kinderen? Dan kun je er ook voor kiezen om buitenschoolse opvang (BSO) aan te bieden.

Wil je gaan werken als gastouder of ben je gastouder? Schrijf je dan in bij Gastouder Nederland. Het inschrijven is gratis en je bent direct vindbaar voor zoekende ouders. Wij rekenen geen kosten bij bemiddeling. Nadat een ouder jouw profiel heeft bekeken en een kennismaking wil, nemen wij contact met je op voor het plannen van een vrijblijvende kennismaking.

Om als gastouder in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen geregistreerd te worden zal je aan wettelijke kwaliteitseisen en voorwaarden moeten voldoen. Gastouderbureau NL helpt je hierbij. In onze werkwijze omschrijven wij deze procedure en hoe wij onze aangesloten gastouders ondersteunen.

Gastouderbureau NL doet meer voor gastouders. Meer informatie? Bekijk de documenten