In 5 stappen je opvang met Gastouderbureau NL geregeld

1. Aanmelding

Gastouderbureau NL heeft een overeenkomst met Gastouder Nederland (www.gastoudernederland.nl ). Hier kunnen ouders gratis de profielen van gastouders bekijken en de voorkeurkeuze aangeven. Op basis van deze voorkeur(en) neemt Gastouderbureau NL contact op met de ouder. Ouders kunnen zicht aanmelden bij Gastouderbureau NL en wij gaan op zoek naar geschikte kandidaten. Wij nemen persoonlijk contact op om de wensen, adviezen en ondersteuning te bespreken.

2. Intake

Ouders die opvang wensen voor hun kind(eren), de vraagouders, hebben een intakegesprek met de bemiddelingsmedewerker van Gastouderbureau NL. Tijdens dit gesprek geeft de bemiddelingsmedewerker inlichtingen over allerlei aspecten van de opvang door gastouders. Ouders kunnen zelf hun specifieke eisen en wensen kenbaar maken over de opvang van hun kind, we zullen deze eisen en wensen vastleggen op het intakeformulier, zodat het ten alle tijden voor iedereen duidelijk is. De bemiddelingsmedewerker zoekt vervolgens, indien wenselijk in het gastouderbestand naar een passende gastouder om tot een goede combinatie, ook wel koppeling genoemd, te komen.

3. Kennismaking

Gastouderbureau NL gaat een kennismaking regelen tussen ouder en gastouder waar wij zelf aanwezig zijn. Wij vinden het belangrijk dat er een klik is. Bij een positief gesprek maken we de vervolgafspraak om de koppeling tot stand te brengen.

4. Koppelingsgesprek

De opvang wordt nu formeel geregeld door het ondertekenen van de overeenkomsten. Het bespreken van de huisregels van de gastouder en het ondertekenen van toestemmingsformulieren.

5. Wennen

Gastouderbureau NL vindt het belangrijk dat de opvangkinderen kunnen wennen aan de nieuwe opvanglocatie en de gastouder. Daarvoor maken we wen afspraken. Vaak is dit de eerste keer 1 uur. Kind, ouder en gastouder kunnen zo wennen waarbij de gastouder kan observeren en dit hierna met de ouder bespreken. De 2e maal is het vaak een dagdeel, waardoor iedereen goed is voorbereidt voordat de werkelijke opvang van start gaat. Dit geeft rust voor kind en ouder.

Adres

Van Giffenstraat 8, 8601 EX Sneek

085-0160860

 T: Ma - Vr: 9:00 - 17:00

info@gobnl.nl

 M: Ma - Vr: 9:00 - 20:00

LRKP Nummer: 257662601

KVK Nummer: 66231256