Werkwijze


Werkwijze Gastouderbureau NL


Persoonlijke aandacht voor ouder en gastouder in de bemiddeling en begeleiding naar de kinderopvang vinden wij belangrijk. Met 11 jaar ervaring in bemiddeling en begeleiding van ouders en gastouders is Gastouderbureau NL deskundig in de gastouderopvang.

De medewerkers van gastouderbureau NL zijn pedagogisch geschoold, in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag(VOG) en getoetst door de GGD. Maar we vinden het ook belangrijk dat onze gastouders goed geïnformeerd blijven. Daarom bieden wij onze gastouders een uitgebreid pakket met cursussen aan. Dit combineren wij met een aanbod van 2 verschillende Vroegtijdige Voorschoolse Educatie(VVE) pakketten ter ondersteuning voor gastouders. Zo leren de kinderen spelenderwijs omgaan met kleuren, vormen, geluiden en motoriek ter voorbereiding op de basis onderwijs.

In 5 stappen je opvang met Gastouderbureau NL geregeld

1. Aanmelding;

Gastouderbureau NL heeft een overeenkomst met Gastouder Nederland. Hier kun je gratis de profielen van gastouders bekijken bij jou in de buurt op reisafstand in minuten. Na het aangeven van je keuze(s) nemen wij contact met je op. Je kunt ook via het aanmeldformulier je opvangbehoefte kenbaar maken waarna wij voor je op zoek gaan naar gastouders. Wij nemen persoonlijk contact op om de wensen, adviezen en ondersteuning te bespreken.

2. Intake

Ouders die opvang wensen voor hun kind(eren), de vraagouders, hebben een intakegesprek met de bemiddelingsmedewerker van Gastouderbureau NL. Tijdens dit gesprek geeft de bemiddelingsmedewerker inlichtingen over allerlei aspecten van de opvang door gastouders. Ouders kunnen zelf hun specifieke eisen en wensen kenbaar maken over de opvang van hun kind, we zullen deze eisen en wensen vastleggen op het intakeformulier, zodat het ten alle tijden voor iedereen duidelijk is. De bemiddelingsmedewerker zoekt vervolgens, indien wenselijk in het gastouderbestand naar een passende gastouder om tot een goede combinatie, ook wel koppeling genoemd, te komen.

3. Kennismaking

Gastouderbureau NL gaat een kennismaking regelen tussen ouder en gastouder waar wij zelf aanwezig zijn. Wij vinden het belangrijk dat er een klik is. Bij een positief gesprek maken we de vervolgafspraak om de koppeling tot stand te brengen.

4. Koppelingsgesprek

De opvang wordt nu formeel geregeld door het ondertekenen van de overeenkomsten. Het bespreken van de huisregels van de gastouder en het ondertekenen van toestemmingsformulieren.

5. Wennen

Gastouderbureau NL vindt het belangrijk dat de opvangkinderen kunnen wennen aan de nieuwe opvanglocatie en de gastouder. Daarvoor maken we wen afspraken. Vaak is dit de eerste keer 1 uur. Kind, ouder en gastouder kunnen zo wennen waarbij de gastouder kan observeren en dit hierna met de ouder bespreken. De 2e maal is het vaak een dagdeel, waardoor iedereen goed is voorbereidt voordat de werkelijke opvang van start gaat. Dit geeft rust voor kind en ouder.

Meld je nu aan als ouder!

Adres

Van Giffenstraat 8, 8601 EX Sneek

085-0160860

 T: Ma - Vr: 9:00 - 17:00

info@gobnl.nl

 M: Ma - Vr: 9:00 - 20:00

LRKP Nummer: 257662601

KVK Nummer: 66231256