Gastouderopvang met PGB ondersteuning


Gastouderopvang via Gastouderbureau NL


De opvang met PGB ondersteuning kan zijn bij de gastouder of bij je thuis. Wij kunnen je helpen in de afweging wat het beste bij je kind past. Bij een gastouder komt je kind in contact met andere kinderen. De opvang blijft kleinschalig omdat er een maximum is aan het aantal op te vangen kinderen. Het is ook mogelijk dat een gastouder bij je thuis opvang aanbiedt. Hierdoor worden het aantal externe prikkels voorkomen waardoor er meer rust gecreëerd wordt. De gastouder streeft naar een opvangsituatie te creëren die zo dicht mogelijk aansluit op je eigen gezinssituatie.

Verantwoorde kinderopvang;

Verantwoorde Kinderopvang draagt bij aan een gezonde en goede ontwikkeling van kinderen in een veilige en gezonde omgeving. Gastouderbureau NL heeft haar visie hierop vastgelegd in het pedagogisch beleidsplan. Deze kun je downloaden van de site. Daarnaast bezoeken wij de opvanglocatie minimaal 2 maal per jaar. Tijdens deze bezoeken controleren wij de woning of deze voldoet aan de veiligheid en gezondheidseisen. Ook hebben wij een gesprek met de gastouder om te evalueren hoe ons pedagogisch beleid en de kwaliteitseisen van de overheid wordt toegepast.

Gastouder Nederland;

Gastouderbureau NL werkt samen met Gastouder Nederland. Op deze site worden de profielen weergegeven van beschikbare gastouders op woonplaats en reisafstand in minuten bij jou in de buurt. De gastouder omschrijven zichzelf en de beschikbare opvangdagen worden weergegeven. Wil je een vrijblijvende kennismaking? Wij helpen je graag verder.

Kinderopvangtoeslag/PGB:

Wanneer de gastouder en de opvanglocatie geregistreerd zijn in het LRKP is het mogelijk kinderopvangtoeslag aan te vragen. Gastouderbureau NL helpt je hierbij. Om te voorkomen dat je te veel kinderopvangtoeslag ontvangt zullen wij een aantal factoren voor je meerekenen.

 • Wel / geen eigen woning.

 • Wel / niet werkzaam in het onderwijs.

 • Gemiddelde opvanguren per maand.

 • Aantal vakantieweken.

 • Verzamelinkomen.

Gastouderbureau NL berekend kosteloos je werkelijke kinderopvangkosten en de te ontvangen kinderopvangtoeslag. Zo voorkom je verrassingen achteraf. Wij helpen je bij de aanvraag van de kinderopvangtoeslag. Door onze lage bureaukosten gaat je ouderbijdrage omlaag.

Bij PGB ondersteuning moet voldaan worden aan wettelijke administratie eisen. Gastouderbureau NL regelt dit voor de ouder. Wij kunnen ook samen met de ouder in contact treden met de Gemeente om diverse opties te bespreken.

Tarieven;

Gastouderbureau NL hanteert heldere en betaalbare bureaukosten. Je betaalt nooit meer dan € 49,50 bureaukosten per gezin, vanaf 2 kinderen per maand.

€ 29,50 bureaukosten per maand voor 1 kind.

€ 49,50 bureaukosten per maand voor gezin.

Wij hanteren geen inschrijfkosten en geen extra kosten voor vervangende gastouder.

Administratie;

Gastouderbureau NL hanteert een eenvoudige online administratie. En met onze handige mobiele app regel je dit onderweg. Je maakt je eigen inlog aan, alle documenten hebben wij voor je opgeslagen in je persoonlijke portal. Na goedkeuring (kan ook via de mobiele app) van de door je gastouder geregistreerde opvanguren wordt je factuur opgemaakt. Deze wordt automatisch geïncasseerd. Hierna betalen wij de gastouderfactuur (kassiersfunctie) en worden alle betalingen, jaaropgaven en financiële overzichten voor je bijgehouden in de persoonlijke portal.

Voorwaarden;

De gastouder en de opvanglocatie moet voldoen aan gestelde kwaliteitseisen. Wanneer hieraan wordt voldaan dan zal dit geregistreerd worden in het Landelijk register Kinderopvang en Peuterspeelzalen(LRKP).

 • Een gastouder moet minimaal 18 jaar of ouder zijn.

 • Alle inwonende boven de 18 jaar moeten in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

 • De eigen kinderen staan niet onder toezicht.

 • Voor kinderen tot 1,5 jaar moet een aparte slaapruimte aanwezig zijn. De grootte van deze slaapruimte is afgestemd op het aantal kinderen in die leeftijdscategorie.

 • Opvang op maximaal 6 kinderen waarvan maximaal 2 kinderen van 0-1 jaar inclusief eigen kinderen tot 10 jaar.

 • Er zijn binnen en buiten voldoende speel mogelijkheden, afgestemd op het aantal en de leeftijd van de op te vangen kinderen.

 • De gehele opvanglocatie dient altijd rookvrij te zijn.

 • Er dienen goed werkende brandmelders in de opvanglocatie aanwezig te zijn.

 • Bij meer dan 3 kinderen tegelijk dient een gastouder een achterwacht te hebben geregeld.

 • De opvanglocatie en de gastouder zijn geïnspecteerd door de GGD.

Overstappen:

Voel jij je thuis bij Gastouderbureau NL? De overstap naar ons verzorgen wij voor je. Je hoeft geen aanpassingen te doen bij de kinderopvangtoeslag en in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen.

Wij mailen jou en je gastouder ons digitale inschrijfformulier en maken een afspraak op de opvanglocatie. Hierna is de overstap formeel geregeld.

Meld je nu aan als ouder!

Adres

Van Giffenstraat 8, 8601 EX Sneek

085-0160860

 T: Ma - Vr: 9:00 - 17:00

info@gobnl.nl

 M: Ma - Vr: 9:00 - 20:00

LRKP Nummer: 257662601

KVK Nummer: 66231256