Nanny gastouderopvang

De nanny gastouder komt bij je thuis opvang bieden. Opvang bij de ouder thuis heeft als voordeel dat voorschoolse, naschoolse, nachtdiensten, en flexibele werktijden kunnen worden opgevangen Dit heeft ook voordelen wanneer de kinderen sporten of andere buitenschoolse bezigheden hebben. Naast het gemak heeft kan het bij de opvang van meerdere kinderen ook financieel voordeel hebben. Het is mogelijk om de kinderopvang te combineren met huishoudelijke werkzaamheden. Bij de nanny gastouderopvang zijn een aantal aanvullende regels van toepassing.

Regel Dienstverlening aan huis

Wanneer een nanny gastouder die niet is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel bij de ouder(s) thuis opvang aanbiedt dan geldt hiervoor de regeling Dienstverlening Aan Huis. De opvang dient beperkt te blijven tot maximaal drie dagen per week. De gastouder heeft recht op het minimumloon vermeerderd met 8% vakantietoeslag en 8,3% vakantie uren. Uitgaande van een werkweek van 36 uur in overeenstemming met de kinderopvang cao. De overheid indexeert halfjaarlijks de tarieven op 1 januari en 1 juli. Deze vergoeding voor de gastouder is per uur, ongeacht het aantal kinderen dat de gastouder opvangt. De gastouder zal haar uurtarief afstemmen op het aantal kinderen en opvangtijden.

Verantwoorde kinderopvang

Verantwoorde Kinderopvang draagt bij aan een gezonde en goede ontwikkeling van kinderen in een veilige en gezonde omgeving. Gastouderbureau NL heeft haar visie hierop vastgelegd in het pedagogisch beleidsplan. Deze kun je downloaden van de site. Daarnaast bezoeken wij de opvanglocatie minimaal 2 maal per jaar. Tijdens deze bezoeken controleren wij de woning of deze voldoet aan de veiligheid en gezondheidseisen. Ook hebben wij een gesprek met de gastouder om te evalueren hoe ons pedagogisch beleid en de kwaliteitseisen van de overheid wordt toegepast. Het Pedagogisch Boomhuis ondersteunt de nanny gastouder om de eigen pedagogische kwaliteiten toe te passen in de kinderopvang bij de ouder.

Gastouder Nederland

Gastouderbureau NL werkt samen met Gastouder Nederland. Op deze site worden de profielen weergegeven van beschikbare gastouders op woonplaats en reisafstand in minuten. Je kunt de gastouders selecteren voor opvang bij de gastouder of bij je thuis. De gastouder omschrijven zichzelf en de beschikbare opvangdagen worden weergegeven. Wil je een vrijblijvende kennismaking? We helpen je graag verder.

Kinderopvangtoeslag

Wanneer de gastouder en de hieraan gekoppelde opvanglocatie geregistreerd zijn in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) is het mogelijk kinderopvangtoeslag aan te vragen. Gastouderbureau NL helpt je hierbij. Om te voorkomen dat je te veel kinderopvangtoeslag ontvangt zullen we een aantal factoren voor je meerekenen.

 • Wel / geen eigen woning.
 • Wel / niet werkzaam in het onderwijs.
 • Gemiddelde opvanguren per maand.
 • Aantal vakantieweken.
 • Verzamelinkomen.

Gastouderbureau NL berekend kosteloos je werkelijke kinderopvangkosten en de te ontvangen kinderopvangtoeslag met de Nanny Calculator. Zo voorkom je verrassingen achteraf. We helpen je bij de aanvraag van de kinderopvangtoeslag.

LET OP! Je hebt geen recht op kinderopvangtoeslag over de uren huishoudelijke werkzaamheden. Dit moet je aan kunnen tonen aan de Belastingdienst. Gastouderbureau NL regelt dit kosteloos voor je. Door onze samenwerking met Huishulpen worden de uren huishoudelijke werkzaamheden apart geregistreerd en digitaal administratief verwerkt. Zo kun je deze uren eenvoudig bij een controle of inspectie aantonen en voorkom je terugbetaling van de ontvangen kinderopvangtoeslag.

Tarieven

Gastouderbureau NL hanteert heldere en betaalbare bureaukosten. Ga voor nanny opvangkosten naar NannyKinderopvang.

Wij hanteren geen inschrijfkosten en geen extra kosten voor vervangende gastouder.

Administratie

Gastouderbureau NL hanteert een eenvoudige online administratie. En met onze handige mobiele ouder app regel je dit onderweg. Je maakt je eigen inlog aan, alle documenten hebben we voor je opgeslagen in je persoonlijke portal. Na goedkeuring (kan ook via de mobiele app) van de door je gastouder geregistreerde opvanguren wordt je factuur opgemaakt. Deze wordt automatisch geïncasseerd of afhankelijk van de vestiging betaal je met de Ideal betaallink op de factuur. Hierna betalen we de gastouderfactuur (kassiersfunctie) en worden alle betalingen, jaaropgaven en financiële overzichten voor je bijgehouden in de persoonlijke portal.

Voorwaarden

De gastouder en de opvanglocatie moet voldoen aan gestelde kwaliteitseisen. Wanneer hieraan wordt voldaan dan zal dit geregistreerd worden in het Landelijk register Kinderopvang (LRK).

 • Een gastouder moet minimaal 18 jaar of ouder zijn.
 • De gastouder moet in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
 • Voor kinderen tot 1,5 jaar moet een aparte slaapruimte aanwezig zijn. De grootte van deze slaapruimte is afgestemd op het aantal kinderen in die leeftijdscategorie.
 • Opvang op maximaal 6 kinderen waarvan maximaal 2 kinderen van 0-1 jaar inclusief eigen kinderen tot 10 jaar.
 • Er zijn binnen en buiten voldoende speel mogelijkheden, afgestemd op het aantal en de leeftijd van de op te vangen kinderen.
 • De gehele opvanglocatie dient altijd rookvrij te zijn.
 • Er dienen goed werkende brandmelders in de opvanglocatie aanwezig te zijn.
 • Bij meer dan 3 kinderen tegelijk dient een gastouder een achterwacht te hebben geregeld.
 • De opvanglocatie en de gastouder zijn geïnspecteerd door de GGD.

Overstappen

Voel jij je thuis bij Gastouderbureau NL? De overstap naar ons verzorgen wij voor je zonder GGD-inspectie.

Je hoeft geen aanpassingen te doen bij de kinderopvangtoeslag en in het Landelijk Register Kinderopvang.

Wij mailen jou en je gastouder ons digitale inschrijfformulier en maken een afspraak op de opvanglocatie. Hierna is de overstap formeel geregeld.