Werkwijze


Werkwijze Gastouderbureau NL


Persoonlijke aandacht voor ouder en gastouder in de bemiddeling en begeleiding naar de kinderopvang vinden wij belangrijk. Met 11 jaar ervaring in bemiddeling en begeleiding van ouders en gastouders is Gastouderbureau NL deskundig in de gastouderopvang.

De medewerkers van gastouderbureau NL zijn pedagogisch geschoold, in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag(VOG) en getoetst door de GGD. Maar we vinden het ook belangrijk dat onze gastouders goed geïnformeerd blijven. Daarom bieden wij onze gastouders een uitgebreid pakket met cursussen aan. Dit combineren wij met een aanbod van 2 verschillende Vroegtijdige Voorschoolse Educatie(VVE) pakketten ter ondersteuning voor gastouders. Zo leren de kinderen spelenderwijs omgaan met kleuren, vormen, geluiden en motoriek ter voorbereiding op de basis onderwijs.

Om als gastouder geregistreerd te worden en te blijven in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen(LRKP) moet jij en de aan jou gekoppelde opvanglocatie aan de gestelde eisen en voorwaarden van de overheid voldoen.

Aanmelden als gastouder:

Ouders vinden het belangrijk om vooraf informatie over je lezen. Hiermee krijgen ze een indruk van je en kunnen ze gericht voor jouw kiezen als gastouder voor hun kind(eren). Hiervoor hebben we een pagina waarmee ouders je kunnen vinden maar waar gastouderbureau NL en jij ook ouders naar toe kunt verwijzen op www.GastouderNederland.nl. Op deze pagina maak jij je profiel aan en kun je laten zien wie je bent! Vindt je dit moeilijk? Neem contact met ons op voor persoonlijke ondersteuning.

Wij adviseren je om een gratis profielpagina aan te maken. Hiermee kun jij je presenteren aan ouders die op zoek zijn naar kinderopvang in de buurt. Bovendien kunnen wij zoekende ouders doorverwijzen naar jouw pagina zodat ze vooraf goed geïnformeerd zijn.

Intakegesprek

Na je aanmelding maken we een afspraak om je opvanglocatie te controleren en in een persoonlijk gesprek je visie en werkwijze te bespreken. Zo kunnen wij ouders vooraf informeren of helpen bij een maken van een keuze die voldoet aan hun wensen.

Bemiddeling en koppeling

Nadat een ouder heeft aangegeven dat ze graag een kennismaking met je willen nemen we contact op voor het maken van een gezamenlijke afspraak. Bij dit gesprek zijn wij ook aanwezig zodat we vragen direct kunnen beantwoorden. Bij een positief gesprek kunnen de ouders dit direct aangeven of binnen maximaal 3 dagen na het gesprek. Zo weet jij of je de opvangruimte moet reserveren of dat deze beschikbaar is voor andere ouders.

Overeenkomsten tekenen

Na het positieve gesprek maken we een afspraak voor het ondertekenen van de overeenkomsten en kunnen in onderling overleg een afspraak gemaakt worden over de wen dagen. De kinderopvang is dan geborgd en verzekerd. De overeenkomsten worden door ons gedigitaliseerd en opgeslagen in je persoonlijke pagina.

Jaarlijkse bezoeken opvanglocatie:

Wij bezoeken minimaal 2 maal per jaar de opvanglocatie. Deze 2 bezoeken zijn opgedeeld in;
1. Risico-Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid(RI&E).
2. Voortgangsgesprek met de gastouder.
Deze bezoeken worden door ons vastgelegd en gedigitaliseerd. Zo heb jij altijd je wettelijke documenten inzichtelijk.

Tussentijdse evaluatie

Nadat de opvang is gestart is er een tussentijdse evaluatie met de ouder. Wij hebben hiervoor een document wat je als gastouder helpt bij deze evaluatie.

Betaling factuur

Gastouderbureau NL heeft een online administratiesysteem en kassiersfunctie. Hoe werkt het? Als gastouder registreer je de opvanguren per dag. Aan het einde van de maand verstuur je met een druk op de knop deze uren registratie naar de ouder(s). Deze accorderen de uren via de mail of onderweg via onze handige app. Hierna wordt de factuur opgemaakt en betalen de ouders deze aan ons. Wij storten binnen 5 dagen dit bedrag door naar jouw rekening (kassiersfunctie). De facturen worden in je persoonlijke portal opgeslagen en toegevoegd op je jaaropgaaf.

Overstappen;

Wil je overstappen naar Gastouderbureau NL? Dit kan eenvoudig met onze hulp. Je hoeft geen wijzigingen te doen bij het LRKP. Dit regelen wij voor je.
1. Je neemt contact met ons op en wij mailen jullie het digitale inschrijfformulier
2. We spreken af op de opvanglocatie voor ondertekening van de documenten en de overstap is geregeld.

Ook bij overstappen spaar je mee voor gratis cursussen en opleidingen!

Vervanging bij ziekte / afwezigheid

Bij ziekte of afwezigheid proberen wij een vervanger te zoeken. Dit zal niet altijd mogelijk zijn.Vaak is er ook een samenwerking mogelijk met een collega gastouder. Zo kunnen jullie elkaar helpen bij afwezigheid. De ouders hoeven hiervoor geen aanpassingen te doen bij de kinderopvangtoeslag. Wij hebben hiervoor een eenvoudig document ontwikkeld. Bekijk alle documenten.

Meld je nu aan als gastouder!

Adres

Van Giffenstraat 8, 8601 EX Sneek

085-0160860

 T: Ma - Vr: 9:00 - 17:00

info@gobnl.nl

 M: Ma - Vr: 9:00 - 20:00

LRKP Nummer: 257662601

KVK Nummer: 66231256