Verdiensten

Inkomen gastouder


Er is een verschil in verdiensten tussen gastouderopvang bij je thuis of wanneer je opvang biedt bij de ouders in huis / nanny.

Opvang in je eigen huis

Wanneer de opvang in je eigen huis plaatsvindt dan bereken je het aantal uren maal je uurtarief. Je mag tot maximaal 6 kinderen per uur opvangen. Deze dagelijkse opvanguren registreer je in je persoonlijke portal waar we al je documenten voor je bewaren. Als gastouder mag je zelf je uurtarief bepalen. We adviseren je om je huisregels vast te leggen in een document en deze door de ouders te laten ondertekenen. In je huisregels kun je afspraken maken over; afmelden, vakantie, eten, drinken.

De ouders betalen de factuur aan Gastouderbureau NL en binnen de wettelijke 5 kalenderdagen is het op jouw rekening bijgeschreven. Deze procedure heet de kassiersfunctie.

Opvang bij de ouder in huis / nanny

Wanneer je opvang bij de ouder thuis verzorgt dan werk je volgens de Regel Dienstverlening aan Huis en werk je maximaal 3 dagen per week. Je als gastouder recht op het minimum brutoloon vermeerderd met vakantietoeslag en doorbetaling tijdens de vakantieperiode. Bij Gastouderbureau NL vinden we dat je uit moet gaan van het minimumloon gerelateerd aan het aantal uren in de kinderopvang cao. Dit is 36 uren. De overheid indexeert per half jaar het brutoloon. Dit gebeurt in januari en juli. Je uurloon is onafhankelijk van het aantal kinderen. Indien je huishoudelijke werkzaamheden uitvoert dan moet je aan kunnen tonen dat deze niet zijn betaald vanuit de kinderopvangtoeslag. Hiervoor hebben wij een samenwerking met UWassistent. Alle werkzaamheden buiten de kinderopvang worden apart geregistreerd en gefactureerd. Zo kun jij als gastouder aantonen dat je voldoet aan de wettelijke eisen. Gastouderbureau NL adviseert een uurtarief van € 11,30 voor 2016. Vanaf 3 kinderen adviseren wij is een uurtarief van € 13,50 voor 2016. Met de lage bureaukosten van Gastouderbureau NL heb je een lage eigen bijdrage. De ouders hebben recht op kinderopvangtoeslag per kind.

Indien je naast de opvang van kinderen ook huishoudelijke werkzaamheden verricht, dan adviseren wij je om deze apart te registreren. De Belastingdienst controleert hierop omdat de kinderopvangtoeslag die ouders ontvangen uitsluitend mag worden toegepast op de kinderopvang. Gastouderbureau NL heeft hiervoor een samenwerking met UWassistent. Hierdoor hebben jij en de ouder altijd aantoonbaar een digitaal overzicht. Gastouderbureau NL regelt deze administratie kosteloos voor je

Netto verdiensten

De inkomsten die je verdient met de opvang als gastouder zijn bruto. Over deze verdiensten moet je nog Inkomsten Belasting afdragen. Afhankelijk van je situatie kun je recht hebben op aftrekposten die gerelateerd zijn aan de gastouderopvang. Wij hebben een overzicht voor je welke kosten dit zijn en hebben een samenwerking met een gastouder gespecialiseerde belastingadviseur. Wanneer je voldoet aan de wettelijke eisen voor zelfstandig ondernemerschap dan heb je recht op diverse financiële voordelen waardoor je minder Inkomsten Belasting betaald.

Je mag dan van je bruto verdiensten meer onkosten in mindering brengen en mag je als zelfstandige aftrek in mindering brengen. Gastouderbureau NL helpt je hiermee om een keuze te maken. Advies; reserveer 30% van je verdiensten, zo heb je geen negatieve financiële verrassing achteraf.

Gastouder; Verdien tot € 652,80 per kind per jaar extra bij Gastouderbureau NL

Meld je nu aan als gastouder!

Adres

Van Giffenstraat 8, 8601 EX Sneek

085-0160860

 T: Ma - Vr: 9:00 - 17:00

info@gobnl.nl

 M: Ma - Vr: 9:00 - 20:00

LRKP Nummer: 257662601

KVK Nummer: 66231256