Fiscaal & Juridisch

Gastouderopvang via Gastouderbureau NL


Gastouderbureau NL ondersteund gastouders ook fiscaal en juridisch. Dit doen wij in samenwerking met diverse landelijke organisaties. Ook dit zijn belangrijke aspecten in het gastouderschap die vaak onderbelicht zijn

Belastingaangifte

De aangifte inkomstenbelasting kunnen voor u en uw partner verzorgt worden. Nadat uw administratie is gecontroleerd worden de jaarstukken voor u opgesteld op (balans en verlies- en winstrekening). Dit via een lijst met noodzakelijke documenten welke u dient te verzamelen en aan ons kunt mailen / verzenden. Pas na uw akkoord worden de aangiftes ingediend.

Belastingbesparing

Gastouders die voldoen aan de criteria van de belastingdienst kunnen ervoor in aanmerking komen om als ‘ondernemer’ te worden beschouwd. Op jaarbasis kan dit enkele duizenden euro’s belastingvoordeel opleveren. Het is in veel gevallen zelfs mogelijk om teveel betaalde belastingen over voorgaande jaren terug te vragen. kunt u dan tot maximaal vijf voorgaande jaren teveel betaalde belasting terugvragen.

Gastouders die voldoen aan de eisen van de Belastingdienst kunnen als ‘ondernemer’ worden aangemerkt. Als ZZP-gastouder mag u op de jaarwinst 'ondernemersaftrekposten' in mindering brengen. Dit levert jaarlijks een belastingvoordeel van enkele duizenden euro's op.

Zelfstandig Ondernemerschap

Gastouders die voldoen aan de criteria van de Belastingdienst kunnen ervoor in aanmerking komen om als ‘ondernemer’ te worden erkend. Ondernemers hebben meer fiscale voordelen zoals het recht op ‘ondernemersaftrek’ (o.a. zelfstandigenaftrek, startersaftrek en MKB-vrijstelling). Op jaarbasis kan dit enkele duizenden euro’s belastingvoordeel opleveren.

Beoordeling door de belastingdienst

Voor de beoordeling let de Belastingdienst op diverse zaken zoals:

 • Maak je winst met je gastouderopvang?

 • Streeft u ernaar om voor meerdere vraagouders te werken?

 • Kan je aantonen hoeveel uren je jaarlijks werkzaam bent in de onderneming?

 • Heb je voldoende vermogen om te kunnen investeren in je onderneming?

 • Loop je ondernemersrisico?

 • Sluit u zelfstandig overeenkomsten af?

 • Is aantoonbare zelfstandigheid ten opzichten van uw Gastouderbureau?

 • Doet u aan promotie en maakt u reclame?

 • Bent u ingeschreven bij de KvK?

 • Heeft u een (ondernemers)verzekeringen afgesloten?

 • Kunt u uw eigen uurtarief bepalen?

Incasso

Iedere onderneming heeft er mee te maken: de niet betalende klant, oftewel de dubieuze debiteur. Om uw dubieuze debiteuren goed en hard aan te pakken, zonder uw goede klanten te verliezen, is het van belang dat u een strak, duidelijk doch rechtvaardig debiteurenbeleid hanteert. Wij kunnen u niet alleen als geen ander van dienst zijn bij het opzetten van dit traject, maar tevens van a tot z bijstaan bij de uitvoering hiervan. Of het nu gaat om het versturen van herinneringen, het in gang zetten van een incassotraject, het leggen van beslag, het starten van een gerechtelijke procedure of het aanvragen van het faillissement van uw dubieuze debiteur, wij staan achter u.

Hoe werkt het

Na signalering door ons van een stornering van een automatische betaling wordt contact opgenomen met de klant. Wij zullen de klant verzoeken om per omgaande de factuur aan de gastouder te voldoen. Indien de klant hier geen gehoor aangeeft zullen wij de vordering namens de gastouder ter incasso overdragen. Dit is voor de aangesloten gastouders geheel kosteloos. Indien de klant hierop niet binnen het gestelde termijn betaald zal de incasso worden voorgedragen aan het gerecht. Hierover zal eerst contact worden opgenomen met de gastouder.

Als gastouder wordt je op de hoogte gehouden over de status van je vordering en de correspondentie. Zo kan jij je blijven concentreren op de opvang.

Meld je nu aan als gastouder!

Adres

Van Giffenstraat 8, 8601 EX Sneek

085-0160860

 T: Ma - Vr: 9:00 - 17:00

info@gobnl.nl

 M: Ma - Vr: 9:00 - 20:00

LRKP Nummer: 257662601

KVK Nummer: 66231256